Om oss på JN Trädvård

Vi som jobbar på JN Trädvård AB är Johan Nilsson och Kim Årman.

Johan Nilsson

Johan Nilsson

Arborist

Johan Nilsson har jobbat som arborist på heltid sedan år 2008 då han blev klar med sin arboristutbildning på Hvilans yrkeshögskola i Åkarp. Våren 2016 startade Johan upp den enskilda firman JN Trädvård som år 2020 omvandlades till JN Trädvård AB

  • ISA Cert. (International society of arboriculture)
  • EAC Cert. (European arboriculture council)
  • Certifierad arborist, ISA International Society of Arboriculture
  • TRAQ Tree Risk Assessment Qualification
  • ETW European Tree Worker
  • Medlem i Svenska Trädföreningen
  • Id06
  • Arbete på väg – Nivå 1+2

JN Trädvårds tjänster

Avancerad trädfällning

Avancerad trädfällning är oftast anledningen till att en arborist blir anlitad. Trädet kan stå för nära egendom och/eller något annat som hindrar en trädägare att fälla det själv. Sektionsfällning kan göras på många olika sätt. Det är storleken på trädet och ytan under trädet som avgör vilken metod som är lämpligast.

Tak och fasadbeskärning

När trädet växer för nära fastigheten är det lämpligt att skapa luft mellan huset och trädet. Dels för att trädet ska kunna stå kvar och för att fasaden inte ska angripas av mossa och alger. Mossor och alger trivs i fuktiga miljöer som skapas när träd står för nära fastigheten.

Kranfällning

Fällning sker med hjälp av kranbil eller mobilkran. Hela träd eller sektioner lyfts ut med mindre risk att skada undervegetation eller fastigheten. Kranfällning kan även vara ett lämpligt alternativ då tiden det tar att bära ut ett träd genom svår terräng kan kosta mer en ett lyft med kran.

Underhållsbeskärning

Denna typ av beskärning innebär en sorts städning av trädkronan. Beskärningen innefattar bl a dödvedsbeskärning och borttagning av framtida problem i trädet, så som exempelvis korsande grenar, sprickor i grenar, för tunga grenar.

Markfällning

Markfällning är oftast det snabbaste sättet att fälla träd. Det utförs när det finns gott om plats runt omkring trädet.

Plantera träd

JN Trädvård erbjuder råd och experthjälp vid val av träd och plantering av träd.

Belysning i träd

Vill du också ha en lika fin belysning i ditt träd som det finns på Liseberg? Detta går att ordna. JN Trädvård tar fram ett förslag på vad du behöver och monterar som du vill ha det.

RUT-avdrag på 50%

På våra trädgårdsrelaterade tjänster går det alldeles utmärkt med RUT-avdrag. Vi hjälper dig!